Sladká jídla se šafránem

Tiramisu, panna cota, crème brûlée...

Šafrán je dokonalým doplňkem k vanilkovým, mangovým či banánovým dezertům. Zkuste ho rozdrtit (nejsnáze to jde s trochou krystalického cukru), vmíchat do krému a krém nechat alespoň hodinu, ideálně přes noc, uležet. Zažijete šafránové divy :-)

Šafránové tiramisu

Šafrán v kaších

V závěru přípravy ovesné, krupicové nebo rýžové kaše přidejte šafrán rozpuštěný v troše mléka.

Smoothie se šafránem

10-20 tyčinek šafránu na půl litru smoothie/mléčného koktejlu rozdrťte, nechte alespoň 2 hodiny odstát v malém množství mléka, přidejte nakrájený banán, dolijte sklenici mlékem, rozmixujte a dozdobte několika tyčinkami navrch.

Banánu můžete také použít jen polovinu a namísto druhé půlky přidejte do mixéru pár plátků čerstvého, zralého manga. Odměnou Vám bude naprosto luxusní mangovo-šafránové smoothie.

Související produkty