Tvarohový dezert s pečenou sladkou dýní a se šafránemIngredience na cca 6 porcí:

  • 500 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 banán
  • 1 menší dýně med směs oblíbeného mletého koření (například hřebíček, badyán, kardamom, zázvor a skořici)
  • 10 tyčinek šafránu, který si 2 hodiny předem nadrtíme a namočíme v trošičce vody
  • 2 lžíce sušeného mléka na zahuštění pyré (ale nemusí být)

Postup:

  1. Dýni vydlabeme a nakrájíme na proužky, které potřeme medem a posypeme kořením.
  2. Dáme péct do změknutí při teplotě 200 °C asi 15 minut.
  3. Než se dýně upeče, nandáme do skleniček tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem.
  4. Poté upečenou dýni rozmixujeme společně s banánem do hladkého pyré a na závěr přidáme šafrán.

Skvěle se do tohoto pyré hodí mango - máte-li, neváhejte a přidejte ho :)

© Autorkou receptu a fotografie je Michaela Smolková, jejíž instagramový blog @umimejist o kvalitních potravinách vřele doporučujeme!

Související produkty