Šafránové minibábovkyŠafrán můžete kreativně přidávat do těsta a posunout tak aroma pečiva nebo cukroví na zcela jinou úroveň. Stačí přidat šafrán například rozpuštěný v másle, jak uvádíme v prvním bodě tohoto receptu.
A stojí to za vyzkoušení! Jak píše sama autorka tohoto receptu: „V první řadě musím říct, že tato kombinace je dokonalá! Byl to experiment a vyšel nad moje očekávání. Pokud máte doma šafrán, rozhodně zkuste!“

Ingredience:

  • 170 g hladká špaldová mouka
  • 100 g třtinový cukr
  • špetka šafránu (10-20 čnělek)
  • 80 g rozehřátého másla
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka
  • 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
  • (volitelně) dobrota navrch: drcené vlašské ořechy, pistácie, nebo hořká čokoláda

Postup:

  1. Do menšího hrnce přidáme máslo a rozehřejeme ho na plotně. Do rozehřátého másla přidáme špetku šafránu a necháme hodinu uležet.
  2. Po hodině rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme šafránové máslo, mléko a rozšleháme mixérem.
  3. V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a přimícháme k mokré směsi.
  4. Vše důkladně promixujeme. Pokud je těsto příliš tuhé, přilijeme trochu mléka.
  5. Formičky na mini bábovky vymastíme trochou másla a posypeme špetkou mouky. Formy naplníme ze 2/3 těstem.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 175°C zhruba 25 minut. Po vychladnutí můžeme posypat šafránem, ořechy a/nebo polít čokoládou.

Dobrou chuť!

© Autorkou receptu a fotografie je Kristína z @kristy.food - její blog plný voňavých receptů a oku lahodících fotografií rozhodně stojí za pozornost :)