- today
- label Recepty se šafránem
- favorite 2 liky
- remove_red_eye 517 zobrazení
Šafrán můžete kreativně přidávat do těsta a posunout tak aroma pečiva nebo cukroví na zcela jinou úroveň. Stačí přidat šafrán například rozpuštěný v másle, jak uvádíme v prvním bodě tohoto receptu.
A stojí to za vyzkoušení! Jak píše sama autorka tohoto receptu: „V první řadě musím říct, že tato kombinace je dokonalá! Byl to experiment a vyšel nad moje očekávání. Pokud máte doma šafrán, rozhodně zkuste!“
Ingredience:
- 170 g hladká špaldová mouka
- 100 g třtinový cukr
- špetka šafránu (10-20 čnělek)
- 80 g rozehřátého másla
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
- (volitelně) dobrota navrch: drcené vlašské ořechy, pistácie, nebo hořká čokoláda
Postup:
- Do menšího hrnce přidáme máslo a rozehřejeme ho na plotně. Do rozehřátého másla přidáme špetku šafránu a necháme hodinu uležet.
- Po hodině rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme šafránové máslo, mléko a rozšleháme mixérem.
- V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a přimícháme k mokré směsi.
- Vše důkladně promixujeme. Pokud je těsto příliš tuhé, přilijeme trochu mléka.
- Formičky na mini bábovky vymastíme trochou másla a posypeme špetkou mouky. Formy naplníme ze 2/3 těstem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 175°C zhruba 25 minut. Po vychladnutí můžeme posypat šafránem, ořechy a/nebo polít čokoládou.
Dobrou chuť!
© Autorkou receptu a fotografie je Kristína z @kristy.food - její blog plný voňavých receptů a oku lahodících fotografií rozhodně stojí za pozornost :)