- today
- label Recepty se šafránem
- favorite 1 liky
- remove_red_eye 403 zobrazení
Slaná jídla se šafránem
Rýže, rizoto, paella se šafránem
Rozdrcený šafrán přidejte do cca 100ml vody a přilejte do rýžového pokrmu chvíli před koncem vaření.
Kuře, ryba a hovězí se šafránem
Pro zlatavou barvu a neobyčejnou vůni přidejte rozdrcený šafrán do rozpuštěného másla nebo olivového oleje a potřete jím při pečení, smažení či grilování kuře, rybu nebo hovězí.
Vynikající je pstruh se šafránem a citronem: před smažením nebo pečením pstruha pokapejte šťávou z poloviny citronu, posypte ho z obou stran šafránem rozdrceným se solí, následně posypte moukou nebo strouhankou a na oleji osmažte.
Obdobně lze připravit i kuře: před pečením ho pokapejte šťávou z 1 až 2 citronů a posypejte rozdrceným šafránem a dostatkem soli. Sůl a šafrán rukama rozemněte po celém kuřeti. Dovnitř kuřete vložte pro větší šťavnatost celou oloupanou cibuli a pečte jako běžné kuře.