- today
- label Recepty se šafránem
- favorite 8 liky
- remove_red_eye 2180 zobrazení
Ingredience:
- 500-600g kuřecích nebo krůtích prsou
- 10-15 čnělek šafránu
- 120 ml bílého suchého vína (případně vody)
- 200 ml smetany na šlehání
- 3 stroužky česneku
- 2 PL másla
- 2 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Šafrán rozdrtíme a necháme ho hodinu louhovat v teplém víně nebo vodě.
- Maso nakrájíme na kousky a osolíme.
- V pánvi rozehřejeme olej a 1 PL másla, do kterého přidáme rozmačkané stroužky česneku.
- Přidáme a orestujeme kousky masa. Přilijeme víno nebo vodu se šafránem a necháme krátce odpařit.
- Přilijeme smetanu na šlehání a promícháme. Vaříme asi 10-15 minut.
- Dochutíme pepřem, solí a vypneme vařič. Přidáme lžíci másla a mírně promícháme.
Podáváme s bramborem nebo rýží. Dobrou chuť!
© Autorkou receptu a fotografie je Kristína z @kristy.food - její blog plný voňavých receptů a oku lahodících fotografií rozhodně stojí za pozornost :)