Kuřecí kousky v šafránové omáčceIngredience:

  • 500-600g kuřecích nebo krůtích prsou
  • 10-15 čnělek šafránu
  • 120 ml bílého suchého vína (případně vody)
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL másla
  • 2 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Šafrán rozdrtíme a necháme ho hodinu louhovat v teplém víně nebo vodě.
  2. Maso nakrájíme na kousky a osolíme.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a 1 PL másla, do kterého přidáme rozmačkané stroužky česneku.
  4. Přidáme a orestujeme kousky masa. Přilijeme víno nebo vodu se šafránem a necháme krátce odpařit.
  5. Přilijeme smetanu na šlehání a promícháme. Vaříme asi 10-15 minut.
  6. Dochutíme pepřem, solí a vypneme vařič. Přidáme lžíci másla a mírně promícháme.

Podáváme s bramborem nebo rýží. Dobrou chuť!

© Autorkou receptu a fotografie je Kristína z @kristy.food - její blog plný voňavých receptů a oku lahodících fotografií rozhodně stojí za pozornost :)